Suomi 100 Loistovaappu
1 kpl 20,00 €
3 kpl 55,00 €
paino n.12g, hitaasti uppoava

Silikoni pyrstövaapun käyttö

Pyrstövaapun kalastusominaisuuksiin voi vaikuttaa monella eri tavalla.

Kaikki pyrstövaaput ovat käyttövalmiiksi viritettyjä. Mikäli haluat erikoisominaisuuksiauintiliikkeen hallitsemiseksi, voit kokeilla seuraavia toimintaohjeita.

 

 

Kalastus

Sido Pyrstövaappu lenkkisolmulla siimaan, tai leikarilla varustettuun perukkeeseen. Pyrstövaappu sallii perukkeen käytön, uintiliike tapahtuu pyrstön vaikutuksesta! Huom. Teräsperuke ja -leikari aiheuttavat tasapainohäiriön pienissä vapaassa laskeutumisessa pohjaa kohti.

Uita Pyrstövaappua vaihtelevalla vetonopeudella. Nopealla vedolla pyrstö heiluu laajemmalla uintiliikkeellä. Kun hidastat vetoa, rauhoittuu uintiliike ja –vaappu liukuu eleettömästi kuten oikea kala. Kaikille pyrstövaapuille on ominaista, että ”ylinopeudella” veto aikaansaa uistimen pyörimisen, kuten ”täkyraksi”, tämä tilanne ei saa jatkua pitkäaikaisesti, jotta siima ei kierry! Uistimen pyöräytys on kalastuksen tehokeino, saaliskala luulee että pyrstövaappu on huonokuntoinen kala ja helppo saalis!

Heittokalastuksessa, virvelöinnissä poista mahakoukku, uintiliike herkistyy ja heitot ovat pitempiä.

SILIKONI Pyrstövaapun viritys

Tässä ohjeessa liikesuunta tarkoittaa normaalia uistimen vetosuuntaa ja oikea ja vasen käsitteitä, jotka syntyvät kun kuvittelet olevasi uistimen selässä ”ratsastusasennossa” katse eteenpäin.

Ennen virityssäätöjä tarkasta että kaikki koukkurenkaat ja koukut ovat hyvässä kunnossa ja uistimen keskellä, symmetrisesti keskilinjan suhteen ja selkälinja on suora. Käytä säätöön peukaloa, tai pyöröleukapihtejä, jotta et naarmuta siimarengasta. Suorita viritys ilman leikaria ja uistimen kiinnityksen lukkolaitteita, sido uistin siimalenkillä.

Uintiliikkeen symmetriasäätö
Tärkein säätö on vetorenkaan taivutus, joka vaikuttaa seuraavalla tavalla. Vedä uistinta sillä nopeudella, jolla se ei vielä heiluta pyrstöä, mutta kuitenkin mahdollisimman lähelle sitä nopeutta. Havaitse onko uistin suorassa kulkulinjassa, vai pyrkiikö se uimaan sivusuuntaan. Kun uistin kääntyy vasempaan, käännä siiman kiinnityslenkkiä oikealle ja jos vasemmalle, käännä kiinnityslenkkiä oikealle. Huom. tämä säätö on erittäin herkkä ja kohtuuton vääntäminen rikkoo uistimen rakenteen.

Click here for english

Kylkien välkytys, pyörimisherkkyys
Siimarenkaan taivutus ylöspäin aikaansaa pyrstövaapun kylkivärähtelyn vähenemisen. Toisaalta jos haluat voimakkaan kylkivärähtelyn, taivuta siimarengasta alaspäin.

Pyrstön liikeherkkyyden säätö
Taivuta uistimen pyrstön kärkiosaa alaspäin, sivuttaispotku lisääntyy jo pienellä vetonopeudella. Taivuttamalla pyrstöä pitkältä matkalta aikaansaat voimakkaamman sivuttaisliikkeen ja kylkikierron.

Pyrstökoukun vaihto
Tarkasta että kolmihaara koukun hitsattu sakara on kohtisuoraan ylöspäin ja taivutettu kaksihaara on symmetrisesti kuten mersun tähti, uistimen takaa katsottuna. Mikäli mahdollista taivuta alaspäin olevia sakaroita keskenään lähemmäksi toisiaan. Tällä menettelyllä saat koukkuihin isomman tartuntatilan ison kalan leukaluiden taakse.

Mahakoukun vaihto
Koukkurengas yhdistää koukun uistimen siten, että kolmihaarakoukun hitsattu sakara on alaspäin ja taivutetut sakarat symmetrisesti uistimen kyljissä.

Edellä olevat säätöohjeet tekevät Pyrstövaapusta paremman ottivälineen, kireitä siimoja!

Loistovaapussa on valoherkkä pintakäsittely. Luonnon-, tai keinovalo aktivoi jälkiloistoaineen ja vaappu näkyy loistavana kalastettaessa.

Uintiominaisuudet voi säätää taivuttamalla silikonirunkoa. Suoraselkäisenä uinti on säännöllistä heilahtelua. Mikäli uinti on oikealle kääntyvä, taivuta päätä vasempaan. Kylkikiertoa voit lisätä taivuttamalla päätä alaspäin. Uintiliikkeen vauhtiherkkyyteen voit vaikuttaa pyrstön taivutuksella. Pyrstö alaspäin kaarelle hidas vetonopeus ja pyrstö suoraksi kovavauhtinen veto. Uintilevyn taivutus vaikuttaa uintisyvyyteen. Vaakasuorana syvällä uinti ja pystyyn käännettynä pintauinti. Uistelussa asenna koukut mahakiinnikkeisiin ja jätä pyrstö ilman koukkua, jolloin pyrstön herkkyys on suurempi. Halutessa lisää pyrstöön yksihaarainen koukku. Virvelöinnissä siirrä taempi koukku pyrstöön. Ilmalennon aikana painopiste siirtyy pyrstöön ja siiman sotkeutuminen koukkuihin vähenee.

Silikonivaaput ovat hitaasti uppoavia.